Hallitse ja ymmärrä vuokra-autoilun riskit

Infoa vuokralleottajan hyväksi vähentämään vahinkoja ja mahdollisia korvauksia.


1. Mieti aina ennen auton varaamista ja vuokraamista onko ajokokemuksesi riittävä kuljettamaan autoa, jonka aiot vuokrata. Pakettiautoilla ajetaan usein muuton yhteydessä ahtailla piha-alueilla ja auton mittojen hahmottaminen voi olla kokemattomalle kuskille vaikeaa. Harkitse aina kokeneemman kuljettajan ottamista mukaan, jos vähänkin epäilet omia ajotaitoja.


2. Pakettiauton hallinta eroaa henkilöauton ajamisesta paljon. Moni pakettiauto on henkilöautoa paljon pidempi, leveämpi ja korkeampi. Auton pituus on syytä ottaa huomioon käännyttäessä. Pitkän akselivälin vuoksi pakettiauton takapyörät oikaisevat henkilöautoa enemmän ja kylkivahinkoja syntyy helposti.


3. Huomioi auton korkeus! Pakettiauto ei mahdu kaikkiin pysäköintihalleihin tai autotalleihin. Myös erilaiset rakennusten ulkonevat matalalla olevat rakenteet ovat riskin paikkoja. Lähtökohtaisesti pakettiautoilla ei tule ajaa mihinkään pysäköintihalliin. Varmista aina moneen kertaan mahtuuko auto ajamaasi tilaan ja onko riittävästi "pelivaraa" leveys- ja korkeussuunnassa.


4. Ymmärrä, että vuokralleottajana olet korvausvelvollinen liikenne- ja autovakuutuksen sopimuksen mukaiseen omavastuun tai muiden erikseen korvattavien vahinkojen maksamiseen. Kun vuokraat auton on sinulla oltava mahdollisuus myös suoriutua näistä maksuista.


5. Omavastuun rajoitus on voimassa, kun vuokra-autoa käytetään sopimuksen mukaan ja huolehditaan kaikissa tilanteissa normaalista varovaisuudesta. Sopimusehtojen vastainen auton käyttö (sopimusrikkomus) poistaa omavastuun rajoituksen ja vuokralleottaja on vastuussa kaikista vahingosta aiheutuvista kuluista. (esim. auton luovutus toiselle henkilöllle ilman vuokraamon lupaa, päihtyneenä ajaminen, muu törkeä huolimattomuus)


6. Tutustu yksityiskohtaisiin vuokrausehtoihin .


7. Lue myös yleiset ehdot ja infot autonvuokrauksesta BestRent.fi autovuokraamosta.